E-post
Lösenord
Danskvällar: 284 • DL-Style: 306 • Dansställen: 382 • Artister/band: 837 • Föreningar: 159 • IP: 18.210.22.132

Om dansprogram.se

Beskrivning

Bild på Peter Dansprogram.se är en webbplats med program för många av de populäraste dansställena i sverige. Adresser till de flesta av dansställena finns naturligtvis också, och bilder på en del av dem. Här finns också band och dansföreningar från hela landet.

Sedan 2009 finns det också bilder från de danskvällar jag besökt. Några av kvällarna har även bilder från ett par andra fotografer. Du kan också hitta länkar till andra webbplatser om dans och musik.

Har du tips om nya dansställen, nya funktioner eller något annat du tycker saknas är det bara att höra av sig. Har du tagit dansbilder som du vill publicera finns möjlighet att göra det här också.

Länka till dansprogram.se

Du som lägger in länkar till din egen webbplats får gärna länka tillbaka till dansprogram.se. Tänk på att länkar bör peka på hela webbplatsen och inte direkt till någon enskild sida eftersom namnet på enskilda sidor kan komma att ändras i framtiden. Här kommer förslag på olika länkar med kod som går att klippa ut och klistra in där du vill ha länken. Tänk på att för bildlänkarna även ladda hem bilderna och justera koden för vart bilderna placeras.

<a href='http://www.dansprogram.se' target='_blank' title='Webbplats med danskalender, dansbilder dansställen, orkestrar, föreningar mm'>Dansprogram.se</a>
Dansprogram.se
Textlänk
<a href='http://www.dansprogram.se' target='_blank' title='Webbplats med danskalender, dansbilder dansställen, orkestrar, föreningar mm'><img style='width: 200px;' src='dpbanner200.png'  /></a>
dansprogram.se
Banner med bakgrund 200 pixlar bred
<a href='http://www.dansprogram.se' target='_blank' title='Webbplats med danskalender, dansbilder dansställen, orkestrar, föreningar mm'><img style='width: 300px;' src='dpbanner300.png'  /></a>
dansprogram.se
Banner med bakgrund 300 pixlar bred
<a href='http://www.dansprogram.se' target='_blank' title='Webbplats med danskalender, dansbilder dansställen, orkestrar, föreningar mm'><img style='width: 300px;' src='dpbanner300-txt.png'  /></a>
dansprogram.se
Transparent banner utan bakgrund 300 pixlar bred
<a href='http://www.dansprogram.se' target='_blank' title='Webbplats med danskalender, dansbilder dansställen, orkestrar, föreningar mm'><img style='width: 200px;' src='dpsquare200.png'  /></a>
dansprogram.se
Kvadratisk banner med bakgrund 200 pixlar bred (visas här 50 pixlar bred)

Hur det började

Dansprogram.se startade 2003 med det tillfälliga namnet Mina danssidor som senare ändrades till det nuvarande namnet. Anledningen till att dansprogram.se kom till var att jag inte hittade någon anna webbplats som innehöll de dansställen jag var intresserad av och som samtidigt var enkel att hitta på. Vid den här tiden hade jag också lite för mycket fritid så jag fick för mig att slänga ihop en egen sida med dansprogram och lite annat.

Min tanke var att hämta information till kalendern direkt från bokningsbolagen, men efter att ha ringt några stycken började jag förstå att det inte skulle bli så enkelt. Minst ett av bokningsbolagen hade ingen koll på vilket dansställe som banden var bokade på, utan bara i vilken stad. Man undrar ju hur banden hittar till rätt ställe.

Gamla versioner

Från början var det kanske inte den snyggaste webbplatsen i cyberspace men som du kan se på bilderna här nedanför så har det hänt en del under åren, både med layouten och färgvalet. Om det sedan har blivit bättre eller inte är upp till var och en att tycka. Eftersom jag utvecklat webbplatsen till viss del kontinuerligt direkt mot webbservern så finns det tyvärr inte kvar kod från alla versioner, men på ett ungefär har det sett ut så här:

Version 1.04 av webbplatsen som lanserades 2003-03-09 klockan 19:56
Webbplatsen var uppdelad i flera delar med ramar. Av någon outgrundlig anledning var jag väldigt förtjust i rött vid den här tiden. Efter bara några veckor togs ramarna bort.

Version 2 från början av 2005
Ramarna och den röda färgen har försvunnit. Texten ligger direkt på en betongputsliknande bakgrund. Layouten går inte ända ut på sidorna utan har begränsats för att rymmas på en 800 punkter bred bildskärm.

Version 3.0 från 2006
Grå bakgrund för innehållet med vitt runt om. Delar av innehållet ligger i rutor som har någon variant av gul bakgrund. Gästboken tas bort vid en senare uppdatering av denna version pga massor med skräppostningar.

Version 4.04 från 2007-09-20
Version 4.0 har ny logo och färgerna är sig ganska lika. Det går nu också lägga in en bild på dansställena. Förberedd för att visa dansbilder från 4.04 och de första bilderna läggs ut 2009-06-20.

Version 5 från 2009-10-16
Nu är det blå och lila nyanser som gäller. Bredare layout för 1024 punkters skärmbredd. Stapeldiagram över besökshistorik. Gästboken är tillbaka. Med viss tvekan tillkommer reklam på sidorna, säga vad man vill men reklamen gör knappast en webbplats snyggare.

Version 6.0b från 2010-12-27
Version 6 publicerades 2011-11-26, men utvecklingen påbörjades i mars 2010 så det har tagit betydligt längre tid än det var tänkt. Det är ju så med hobbyprojekt, man vet aldrig i förväg hur mycket tid man har. Sidhuvudet är nytt och färgerna har ändrats igen. Möjlighet för besökare att själva ändra layoutbredden efter sin bildskärm. Ny bildvisare med bland annat bildspel. Besökare kan nu själva mata in viss information direkt i databasen. De flesta kryssrutorna har tagits bort, en egen sida för avancerade inställningar kommer senare. Mycket av koden är helt nyskriven.